Je kent ondertussen al mijn verhaal, over mijn vermoeidheid en wat ik eraan deed.

Hoe ik sukkelde en te vaak, te moe was… Lastig! Ik praatte er ook over met mijn ouders vroeger en legde hen uit hoe moeilijk het was en hoe vaak ik die rust nodig had. Ik zocht vooral medeleven en bevestiging. Ik zocht ook veel mensen op met ongeveer hetzelfde probleem, en wat deed dat zo’n deugd! Die herkenbaarheid!😏 Eén van de verklaringen was mijn hoog-gevoeligheid. (de link tussen mijn vermoeidheid en mijn verkeerde ademhaling ontdekte ik maar later…)
Hoog-gevoeligen nemen meer prikkels op en worden dus vlugger vermoeid. Dit is ondertussen een erkende eigenschap.

Logisch allemaal!
Onze filter heeft grotere gaten dan de rest, dus we ontvangen meer en nemen meer prikkels op, dus worden we vlugger vermoeid. Het was een ontdekking dit te beseffen en plots kon ik een aantal dingen verklaren.  Gelukkig maar!

Maar die hoog-gevoeligheid bleef ik als negatief ervaren. Ook thuis was ik het slachtoffer… Ik had redenen om bepaalde dingen niet meer te doen, maar had vooral zelfmedelijden. Deze slachtofferrol was een aangename rol, waar je je even kan in nestelen. Ik kreeg aandacht en begrip… Maar eigenlijk ging ik er negatief mee om. Zag ik het eerder als een zwakte…(en niet als een sterkte)
Jammer genoeg kost negativiteit ook energie! Je geraakt in een negatieve spiraal en alles lijkt en blijft somber.
Het zijn redenen om ‘stil’ te staan.
Ik had die tijd toen nodig om te bezinnen, om het een plaatsje te geven… Heel begrijpelijk! Maar ik besefte dat je op die manier niet vooruit geraakt in je leven.

Blijven ‘stil’ staan, in die ‘slachtofferrol’ blijven, … geeft niet de kracht om verder te gaan.
Je komt in een impasse! Het houdt je klein. Je bent jaloers van anderen die meer energie hebben en je voelt je op de duur ongelukkig met jezelf.  Je eigenwaarde zakt naar beneden! Ook dit kost je weer veel te veel energie! Dit kan dus niet de manier zijn om ermee om te gaan.
Erkenning krijgen is belangrijk, begrijp me niet verkeerd 😉. Het voelt goed!

Maar op een bepaald moment moet je hiermee verder…. Hoe groot of hoe klein je probleem ook is. Blijf je hierin, mis je soms kansen, de kans en motivatie om te herstellen of je beter te voelen. Het nodige te doen om bepaalde veranderingen te brengen in je leven om meer energie te krijgen, om gelukkiger te zijn.

Mijn zoektocht ging verder. Ik las boeken, over succes en positiviteit, zocht de juiste mensen op. Mensen die positief in het leven staan. Dit gaf me energie! Ik leerde hoe je van een schijnbare zwakte een sterkte kan maken! Hoe ermee om te gaan, aanvaarding.
Wat zijn mijn talenten, wat kan ik ermee?

Niet altijd de ‘zekerheid’ volgen, maar mijn intuïtie. Samen met andere interventies, zoals de juiste voeding, beweging en ademhaling, is mede onze mindset een heel belangrijk instrument om meer energie te hebben, gelukkiger te zijn. Wat denk ik over mezelf, hou ik van mezelf, wat doe ik graag en neem ik ook hier de tijd voor? Of ben je eerder verbitterd? Welke gedachten heb je doorheen de dag? Hoe kritisch zijn ze tov jezelf, maar ook tegenover de anderen? 

Het leuke is dat positiviteit zo besmettelijk is!

Doe zelf eens de test en ga in een grootwarenhuis een welgemeende glimlach werpen naar mensen, je zult merken dat je vaak een glimlach en een blij gezicht terugkrijgt! Zalig!

Wat zijn jouw krachten, sterktes, talenten?
Waar haal jij energie uit?

Want weet je… We only live once! 
Dus geniet ervan!
Veel liefs,
Machteld 😘
EenvoudigGezond
                                                                                                                                                                    www.eenvoudiggezond.be