Hypnosetherapie

Hypnotherapie maakt gebruik van het onderbewustzijn, want deze is een bijzondere hulpbron, het is als het ware de automatische piloot van je gedachten en gewoontes, maar ook van je positieve overtuigingen, eigen kracht en creativiteit.

Het is een kluis waar alles wat we hebben geleerd of ervaren, wordt bewaard. Deze ervaringen bepalen hoe we ons voelen en waarom we soms op manieren reageren waar we niet bewust voor kiezen. Deze reactiepatronen worden gecreëerd vanuit oude programmeringen in ons onderbewustzijn: oude patronen en overtuigingen die ons niet meer helpen maar ons juist beperken. In hypnose krijg je gemakkelijker toegang tot je onderbewustzijn.

Je onderbewustzijn moet opnieuw worden geprogrammeerd om mentaal in evenwicht te komen, meer rust te vinden en emotionele blokkades te laten verdwijnen.

Vaak zijn er wat misverstanden rond hypnose. Men denkt zelf geen controle meer te hebben of niet meer 'aanwezig' te zijn. Dit klopt helemaal niet. Het is een verhoogde staat van concentratie of focus.

Tijdens een hypnotische ontspanning ben je in een volledige natuurlijke staat van innerlijke concentratie. Het is vergelijkbaar met de ervaring van een meditatie. Onder hypnose wordt je bewuste geest afgeleid, keer je naar binnen en bereik je een verhoogde staat van focus.

Verschillende problemen kunnen hiermee aangepakt worden:

  • Slaapproblemen
  • Onverwerkte ervaringen uit het verleden, trauma
  • Stress en hyperventilatie
  • Angsten en fobieën 
  • Verslavingen 
  • Paniekaanvallen, woedeaanvallen
  • pijnbestrijding

Hypnotherapie wordt toegepast om snelle veranderingen te realiseren door middel van een gepersonaliseerde hypnose-sessie, volledig gericht op de persoonlijke noden en sterktes van de cliënt. Daarom duurt een behandeling gemiddeld maar uit 2 of 3 hypnose-sessies. Tijdens de hypnose wordt je innerlijke criticus omzeild, zodat we bij de oorzaak van deze beperkende overtuigingen kunnen komen die lang geleden gevormd zijn.

Positieve suggesties worden geplant in het onderbewustzijn zodat nieuwe steunende overtuigingen kunnen plaatsnemen. Een uitgebreid intakegesprek en een goede vertrouwensrelatie gaan hieraan vooraf. Bij de behandeling van een medisch probleem kan het zijn dat er meerdere kortere sessies zullen aangewend worden. Dit wordt dan verder besproken tijdens het intakegesprek. 

De start van de behandeling wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek. 

  Tarief sessies:

Intake en Therapie sessie: Afhankelijk van de problematiek kan het zijn dat er nog enkele gesprekken voorafgaan aan de hypnose sessie en die wordt 50 euro/uur gerekend. 

Hypnose sessie: 100 euro (ongeveer 90 min)

Duurt de sessie langer dan 2 uur, dan wordt er 120 euro aangerekend.

!! Nota: tijdens een sessie waarbij ik een korte hypnose sessie doe, dan wordt deze niet aangerekend als hypnose sessie, maar het bedrag van een therapie sessie

Na 2 hypnose behandelingen wordt een merkbare verandering verwacht. Dit wordt geëvalueerd om verdere behandeling te bespreken. 

De prijs voor een  gepersonaliseerde oefenopname thuis

                        20 euro/per opname

Voor wie ?