Getuigenissen

Enkele getuigenissen van de individuele therapie

Hey, even om je op de hoogte te houden. Het gaat eigenlijk ontzettend goed met mij. Ik snap nog altijd niet dat het kan, maar dat toont toch dat je echt wel een specialleke bent 😉 Goed bedoeld hé. Ik wil wel nog eens terugkomen, al is het maar voor het zalig gevoel als ik in die zetel lig 😉

Ik worstelde al donkere maanden met mijn fobie, waardoor ik in het dagelijks leven nauwelijks nog kon functioneren.
De angst was veel te groot.
Ik heb een goeie ervaring gehad bij jou Machteld.
Heel erg bedankt!


Dag Machteld,
Langs deze weg wil ik je nog eens van harte bedanken. Meer dan 20 jaar sliep ik niet langer meer dan 3h per nacht. Met het ouder worden en het continu slaaptekort kreeg ik allerhande concentratieproblemen overdag. Ik had al alles geprobeerd. Toen kwam ik via via bij jou terecht. Nooit gedacht dat dit zo vlug en zo goed ging werken. Ondertussen heb ik de kaap van 8h slapen gehaald. Nooit gedacht dat ik dit nog ging kunnen.

De alertheid en concentratie zijn ook al een heel stuk beter.

Dus echt uit de grond van mijn hart, nen dikke merci !!!


Na een lange tijd toch een kleine review…

De kracht van verandering ligt intern bij de mens zelf, dankzij Machteld werd die kracht bij mezelf teruggevonden en kon ik via kleine stappen in mijn onderbewust zijn, de verdere stappen zetten naar een groter geheel.

Groeten P.


Dag Machteld! Het gaat goed! Het gaat al veel beter met mijn gedachten, maar het is nog niet volledig weg. Ik voel me wel veeeel beter en sta steviger in mijn schoenen.
Daarmee ben ik al heeeeeel  blij!  Bedankt!


Ik zou je hartelijk willen bedanken voor de hulp en de bevrijding uit mijn eigen angsten.
Ik zat volledig vast in mezelf en zag door de bomen het bos niet meer. 
Ik worstelde vooral met angst en zat volledig in de knoop met mezelf. 
Het was zover gekomen dat de angst mijn leven bepaalde en ik niet meer normaal kon functioneren.
Ik dacht baad het niet dan schaad het niet.
Want ik zelf was ten einde raad er moest hulp komen.
Toen ben ik bij Machteld gegaan met de noodkreet help me.
Ik ben 4 keer geweest en nu ben ik terug het meisje van vroeger.
Echt super de angst is leefbaar en onder controle, nu ik kan terug normaal functioneren.
Ik moet zeggen ik raad het iedereen aan.

Machteld zelf is een super madam!!!!


Ik worstelde al donkere maanden met mijn fobie, waardoor ik in het dagelijks leven nauwelijks nog kon functioneren.
De angst was veel te groot.
Ik heb een goeie ervaring gehad bij jou Machteld.
Heel erg bedankt!


Ik was op zoek om dichter bij mezelf te komen, rust te vinden en mezelf graag te zien. Maar ik had het gevoel dat ik dit niet alleen kon.
Machteld heeft heel gepassioneerd de tijd genomen om te zoeken wat écht nodig was en waar we best op werkten. Het resultaat is fantastisch.
Dankzij Machteld heb ik ondertussen heel mooie stappen gezet. Ik sta sterker in mezelf, in alle rust. En ik ben als het niets kunnen stoppen met roken en slaagde erin mijn levensstijl aan te passen, omdat ik mezelf ondertussen graag zie.

Dikke oprechte merci Machteld ❤


Een berichtje 2 dagen na een hypnose sessie:

Bedankt voor je gouden aanpak! Geloof het of  niet, maar ik voel me al 2 dagen een ander mens! Ik bekijk alles positiever, ben zelfzekerder. Het is zelfs mijn man opgevallen! “ge zijt heel de tijd zo vrolijk, zegt hij!” Ik koester mijn ontmoeting met mijn kleine ik en kijk er met een aangenaam gevoel op terug. Ik heb echt het gevoel een “last” kwijt te zijn.
Dikke merci! 


Bij Machteld voel je meteen een vertrouwde connectie waardoor het heel makkelijk praten wordt. Ze luistert oprecht en weet met de juiste vragen onderwerpen aan te halen. Hier wordt niet gekozen voor tijd, maar voor het resultaat bij elke sessie en die is voelbaar van zodra je buiten wandelt. Wat ik vooral meeneem? Dat ikzelf kan kiezen wat ik voel…


Machteld is een warme, superlieve dame die vol overtuiging & interesse luistert, tips geeft en je oefeningen aanleert om met moeilijke situaties om te gaan. Ik ben na 39 jaar eindelijk te weten gekomen dat ik hoog sensitief ben, dat verklaart heel veel dingen, emoties, actie's en reacties uit mijn verleden. Het geeft je een goed gevoel als je problematiek “gehoord” wordt zonder dat je veroordeeld wordt.
Ook voor kinderen/tieners een aanrader, mijn dochter gaat voor haar slaapprobleem, hierbij zoekt ze naar een oplossing die bij het kind past, waar het kind zich zelf goed bij voelt en mag het kind ook actief meedenken naar oplossingen.
Het is net alsof ze de rugzak die je meedraagt voor een groot stuk leeg maakt zodat je er weer even tegen kan.


Ik kwam bij u terecht om me te laten helpen bij mijn plankenkoorts. Ik voelde me zo op mijn gemak bij jou waardoor er heel veel loskwam. We hebben uiteindelijk veel meer kunnen behandelen waardoor er na iedere sessie een enorme last van mijn schouders viel. Ik heb mezelf volledig kunnen resetten en heb mijn oude ik terug gevonden. Ik weet nu dat je nooit alleen staat en dat je innerlijke kind troosten een enorm gevoel van veiligheid geeft. Ook de juiste ademhaling zorgt voor rust en ontspanning. Bedankt voor alles wat je voor mij gedaan hebt tijdens onze tea-time sessies!


Dankuwel Machteld voor wie je bent en wat je doet, gewoon omdat je dit wil en niet omdat het “moet.”


Toen ik Machteld zag en sprak, wist ik meteen dat ik haar programma zou volgen. Een stukje door wat ze zei -de inhoud- maar vooral door wat ze uitstraalde. Machteld ging veel en veel dieper en de methode ging niet letterlijk volgens een boekje. Het kwam mij over als iets bijzonders. Toen we eenmaal begonnen waren, besefte ik dat mijn grootste uitdaging was om aanwezig te zijn en op niet alleen vanuit het denken te leven, maar vooral vanuit je buikgevoel.
Machteld bracht inzichten en voelde de dingen juist aan. De sessies bij zo’n warm en betrokken persoon waren telkens een beetje thuiskomen.

Ik ben heel dankbaar dat ze op mijn pad gekomen is.


Enkele getuigenissen van de workshops

Het volgen van de workshop bij Machteld (EenvoudigGezond) is een echte aanrader! Ikzelf vond het heel interessant, heb veel bijgeleerd, warme mensen ontmoet, lekkere gerechtjes geproefd, een gezellige B&B ontdekt, maar vooral ook een visie meegekregen met aandacht voor jezelf en de gezondheid, die heel 'doenbaar' is om toe te passen, én vol te houden!

Ik kijk er met veel plezier op terug! Bedankt voor alles!
E


Ik had al jaren last van bepaalde voedselintoleranties die me de nodige stress en vermoeidheid bezorgden.  Om de zoveel weken lagen mijn maag en darmen overhoop en probeerde ik telkens weer te achterhalen wat het nu weer was die mij ziek maakte, ondanks het feit dat ik al zo gezond at. 

Een vriendin stuurde me de contactgegevens van Eenvoudig Gezond door omdat ze dit echt iets voor mij vond.  Ik herkende me volledig in het verhaal op de blog van Machteld.

Toevallig kreeg ik op dat moment een folder in de bus over een Workshop “meer energie” van Eenvoudig Gezond.  Ik besloot me hiervoor in te schrijven. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik mijn twijfels had of ik er iets zou aan hebben.  Ik wist al zo veel over gezonde voeding en waar ik moest op letten… Zou dit niet de zoveelste “hoe-kook-ik-gezond-workshop” zijn?   Het tegendeel was maar al te waar.  Ik leerde in de workshop dat het om zo veel meer draait dan enkel gezonde voeding!  Ik leerde ook hoe stress, een foutieve ademhaling en tekort aan beweging eveneens nefast zijn voor mijn lichaam en energie kosten. Ik ontdekte dat mijn lichaam eigenlijk chronische stress had; o.a. door altijd perfect te willen zijn.  Ik besefte dit echter niet, omdat mijn lichaam gewoon was geworden aan die “constante staat van paraatheid” en drang naar perfectie.  Natuurlijk weet iedereen wel dat stress niet goed is voor jou, maar weet je eigenlijk wel wat die stress nu concreet met je lijf doet?  Wat een verkeerde ademhaling met je lichaam doet?  Ik nu wel, waardoor het je veel makkelijker maakt om er correct op te reageren.  Naast wat theorie, kregen we lekkere gezonde hapjes, we oefenden onze ademhaling, deden à mindful lopen en wisselden we ervaringen uit met elkaar.

Ik heb heel veel aan deze workshop gehad.  Het heeft me niet alleen doen inzien hoe je lichaam omgaat met stress en voeding, maar ook dat het OK is om niet perfect te zijn.  En niet te vergeten, het was ook gewoon heel leuk om eens samen te zijn met gelijkgestemde zielen.

D.


Bij deze laat ik u weten dat ik de workshops, in totaal drie, aan iedereen aanraadt! Je krijgt te horen hoe je lichaam en geest met elkaar samenwerken en soms ook tegenwerken! Hoe het allemaal in elkaar zit en niemand dezelfde persoon is en zo ook niet dezelfde kenmerken en mankementen heeft en daar voor ieder een afzonderlijke oplossing moet gezocht worden, door mentale coaching en ook door aangepaste, gevarieerde, eenvoudige voeding en ook deze op het juiste tijdstip te nuttigen!

Je krijgt op de eerste twee workshops heel veel uitleg met deskundige en vriendelijke begeleiding en ook enkele proevertjes die je al aardig op weg zetten om anders te eten, daarvoor niet minder maar  wel gezonder!

Ook een mindfulneswandeling staat op het programma, die zeer goed te doen is voor ieder voor zich!

De ademhaling is ook een thema apart maar heel belangrijk in ons dagelijks leven!

Bij de laatste samenkomst komt er nog een maaltijd bij, een hèèl lekker fijn soepje, een licht voorgerecht en een hoofdgerecht met hèèl veel groentjes, die wij o zo nodig hebben. Dit alles door de vrouw des huizes van de B&B breakfast Ovaertine in zwevegem bereid en o zo lekker!

K zeg het nogmaals, voel je je nie goe in je vel, kan je moeilijk met stress overweg, ben je te veel eisend voor jezelf of voor andere problemen, èèn adres de workshop van Machteld Vandekerkhove!!!!! Zo, dat was zo een beetje over mijn ervaring met deze workshops.
M.


Ik kwam naar de workshop om mij fitter en beter te voelen, om tips te krijgen over gezonde voeding en om te leren hoe ik snel gezonde gerechten kon bereiden, en dit zonder een dieet te moeten volgen. De workshop was heel interessant en leerrijk, omdat ik nu weet waarom ik beter gezond eet, beweeg en adem! Nooit gedacht dat voeding, beweging en ademhaling zo’n grote invloed kon hebben op je lichaam!

Dankzij deze 3 lessen ben ik nu veel fitter , alerter en rustiger geworden.
Ik ben bewuster geworden van hoe mijn eigen lichaam reageert op dit alles.
Ik ben intussen ook al 8 kg afgevallen, dus dat is zeker mooi meegenomen.

De workshop is zeker een aanrader voor iedereen die wil starten of verder wil gaan met een gezonde levensstijl!
Mvg
D.


De folder trok meteen mijn aandacht in de winkel. Samen met mijn buurvrouw heb ik me ingeschreven en er geen seconde spijt van gehad. Een prachtige sfeervolle locatie en een enthousiaste Machteld, dit stelde mij meteen op mijn gemak. Ik was heel benieuwd !  We vertelden wat van onze problemen, zonder in detail te hoeven treden. We kregen veel informatie op papier en hebben heel wat bijgeleerd over de werking van ons lichaam.  Het is belangrijk om te weten waarom je beter dit niet eet of juist wel eet, om veel te bewegen, om correct te leren ademen en stress te vermijden. Ook de praktische tips waren meer dan welkom.

Er waren ook proevertjes (allemaal even lekker) en we hebben een wandeling gemaakt en de laatste bijeenkomst een lekkere maaltijd gekregen.

Ik zou het iedereen aanraden maar ben vooral blij voor mezelf dat ik de workshop heb gevolgd !
C.